Auteursrecht Advocaat

Auteursrecht is een onderdeel van het rechtsgebied “intellectueel eigendom”. Een advocaat die gespecialiseerd is in het auteursrecht kan u helpen met verschillende zaken.
Het auteursrecht ontstaat met de creatie van het werk, mits dit werk wel “een eigen intellectuele schepping van de auteur van het werk” is.
In Nederland is de vaste maatstaf dat “het desbetreffende werk (1) een eigen, oorspronkelijk karakter heeft” én (2)“het persoonlijk stempel van de maker draagt”. Een werk heeft een eigen oorspronkelijk karakter wanneer de vorm niet ontleend is aan een al bestaand werk. Als vuistregel wordt wel eens gehanteerd dat geen sprake is van ontlening indien het menselijkerwijs uitgesloten is dat twee auteurs tot eenzelfde werk komen.
Het persoonlijk stempel van de maker wordt wel eens omschreven als de “vingerafdruk” waaruit blijkt dat sprake is van een vorm die het resultaat is van scheppende menselijke arbeid en dus van creatieve keuzes. In het auteursrecht moet het gaan om een creatief werk. Een gespecialiseerde advocaat auteursrecht kan u goed helpen bepalen of er inbreuk wordt gemaakt op uw intellectueel eigendom.

Wij helpen u graag wanneer u vragen heeft over het auteursrecht of uw zaak wilt laten behandelen door een auteursrecht advocaat. Als u direct een auteursrecht advocaat nodig heeft kunt u contact opnemen door middel van het contactformulier onderaan deze pagina of telefonisch.

Als u het formulier invult, neemt een auteursrecht advocaat binnen 24 uur contact met u op.

Onze specialisten auteursrecht

Gebruik maken van onze expertise?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!