Surseance van betaling

Bij een surseance van betaling krijgt een schuldenaar uitstel van betaling voor zijn/haar schulden. De surseance wordt verleend door de rechter, waarbij er een bewindvoerder wordt benoemd. Het doel van een surseance is de schuldenaar tijd en gelegenheid te geven om zijn/haar zaken op orde te krijgen. Anders dan een faillissement is de surseance is gericht op het blijven voortbestaan van de onderneming. Een surseance kan alleen worden aangevraagd door de schuldenaar of onderneming zelf. Het verzoek tot surseance moet door een advocaat bij de rechtbank worden ingediend.

De rechtbank Noord-Holland benoemt advocaten van Van Diepen Van der Kroef regelmatig tot bewindvoerder van zowel natuurlijke personen die een zelfstandig beroep of bedrijf uitoefenen als bedrijven in verschillende branches. Deze advocaten zijn lid van de specialisatievereniging INSOLAD.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van een surseance voor uw onderneming of heeft u te maken met een schuldenaar die in surseance verkeert en/of wenst u graag meer informatie, neem dan gratis en vrijblijvend contact op met mr. Frances Eikenhorst of mr. Mathijs Verbrugge

Onze specialisten op dit gebied

Gebruik maken van onze expertise?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!