Schuldsanering

Alleen een natuurlijk persoon kan in aanmerking komen voor een schuldsanering. Doorgaans dient een natuurlijk persoon die in financiƫle problemen verkeerd eerst langs de gemeentelijke Sociale Dienst of de Kredietbank te gaan om te bezien of de financiƫle situatie in beeld en op orde kan worden gebracht. Tevens wordt getracht een akkoord te bereiken met de schuldeisers. Wanneer dit niet lukt, dan kan via de rechter een aanvraag worden gedaan voor de schuldsanering. Ook kan het zijn dat via de weg van een faillissement een natuurlijke persoon wordt toegelaten tot de schuldsanering.

crack-graphic-1236437-640x480

De schuldsanering is een wettelijke regeling (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen) die het mogelijk maakt om na 36 maanden weer schuldenvrij te zijn, de zogenaamde schone lei. Of iemand wordt toegelaten tot de schuldsanering wordt beoordeeld door een rechter, die bij toewijzing een bewindvoerder aanstelt.

Van Diepen Van der Kroef beschikt over meerdere bewindvoerders die regelmatig door de rechtbank Noord-Holland worden benoemd tot bewindvoerder van natuurlijke personen met of zonder een zelfstandig beroep of bedrijf.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van een schuldsanering of heeft u te maken met een schuldenaar die is toegelaten tot de schuldsaneringsregeling en/of wenst u graag meer informatie, neem dan gratis en vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Onze specialisten op dit gebied

Gebruik maken van onze expertise?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!