Vaststellingsovereenkomst

Een arbeidsovereenkomst kan op verschillende manieren worden beëindigd. Het merendeel wordt beëindigd met wederzijds goedvinden. De afspraken tussen partijen worden dan vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Wanneer een vaststellingsovereenkomst?

Indien partijen het erover eens zijn dat aan de arbeidsovereenkomst een einde dient te komen, kunnen zij overeenkomen de arbeidsovereenkomst te beëindigen met wederzijds goedvinden. De door partijen overeen te komen voorwaarden voor beëindiging worden dan vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Ook indien de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd met wederzijds goedvinden kan een werknemer in aanmerking komen van een WW-uitkering. Het UWV erkent een vaststellingsovereenkomst namelijk als een middel om de arbeidsovereenkomst te beëindigen, mits aan een aantal voorwaarden is voldaan. Een werknemer moet niet aan een vaststellingsovereenkomst meewerken zolang er sprake is van arbeidsongeschiktheid. Dit kan UWV als een zogenaamde benadelingshandeling zien, waardoor de werknemer mogelijk niet in aanmerking komt voor een WW- of ZW-uitkering.

slider3_2.jpg

Advies

De arbeidsrechtspecialisten van Van Diepen Van der Kroef hebben veel ervaring in het adviseren bij het onderhandelen over en opstellen van een vaststellingsovereenkomst. Voor werkgevers stellen wij de vaststellingsovereenkomst op. Voor werknemers beoordelen wij de vaststellingsovereenkomst, in welk verband doorgaans door de werkgever een bedrag beschikbaar wordt gesteld om de vaststellingsovereenkomst te laten beoordelen door een advocaat.

Onze specialisten op dit gebied

Gebruik maken van onze expertise?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!