Mathijs Verbrugge

Uw deskundige advocaat op het gebied van ondernemingsrecht en faillissementsrecht.

mathijs-verbrugge-350x280.jpg
Een heldere directe aanpak, zodat u weet waar u staat.

Mathijs Verbrugge

Advocaat ondernemingsrecht en insolventierecht
Mathijs Verbrugge is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, het insolventierecht, het contractenrecht en het procesrecht. Hij heeft zich gedurende zijn lange carrière ontwikkeld tot een allround advocaat die adviseert en procedeert voor ondernemingen en bestuurders. Daarnaast heeft hij ervaring als curator in faillissementen, waardoor hij vertrouwd is met alle soorten juridische vraagstukken rondom faillissement, herstructurering, liquidatie/bedrijfsbeëindiging, zekerheidsrechten en bestuurdersaansprakelijkheid.

Mathijs Verbrugge werd geboren in Rotterdam en groeide op in Brussel. Inmiddels is hij al weer 15 jaar neergestreken in Haarlem. In zijn vrije tijd maakt hij zijn hoofd graag leeg met hardlopen en hij voetbalt nog altijd op competitieniveau. Het motto ‘jezelf als mens inzetten voor een betere wereld’ indachtig, is Mathijs zeer gedreven bij het aan de kaak stellen van misstanden. In het belang van de cliënt moet je als advocaat alles kunnen: overtuigen, je tanden laten zien, maar ook diplomatiek zijn. En met hard werken tot het beste resultaat komen. Eén van zijn favoriete quotes is dan ook: ‘Nil sin labore!’ (Niets zonder arbeid).

Specialisatie

Ondernemingsrecht
Faillissementsrecht
Procesrecht

Opleidingen en lidmaatschappen

Grotius Insolventierecht
Financiële Economie voor Curatoren
Vereniging van Insolventierechtadvocaten Insolad

Maatschappelijke betrokkenheid

Lidmaatschap Rotaryclub Bloemendaal Caprera (waaronder een paar jaar Bestuurslid en Voorzitterschap).
Lidmaatschap De Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel (De Maatschappij), (waaronder een paar jaar bestuurslid en Voorzitterschap departement Haarlem & Meer).
Lidmaatschap ondernemersplatform Meerbusiness Haarlem.